Hopp til innhold

Laura Ashley er et av verdens mest populære varemerker innen mote og hjemmeinnredning og tilbyr mote, designmøbler, belysning, vakre hjemmetekstiler, eksklusive tapeter og innredning med stolte britiske tradisjoner.

Vår historie

Året var 1953, og Laura og Bernard satt ved kjøkkenbordet og designet stoffer til egne lappetepper. Inspirasjonen fikk de etter en utstilling om tradisjonelt håndverk på Victoria and Albert Museum. Først laget de små ruter med geometriske mønstre som gjenspeilte den begrensede plassen i den lille leiligheten deres. Dette skjedde samtidig som filmen «Prinsesse på vift» med Audrey Hepburn hadde premiere. Halstørkleet som Audrey Hepburn brukte i filmen, ble en stor motetrend. Ekteparet Ashley så sin sjanse og begynte å produsere halstørklær. Det varte ikke lenge før de ble solgt i store kvanta til butikker som John Lewis og Heals. Sortimentet begynte å vokse og ble utvidet til kjøkkenhåndklær og tallerkenbrikker.

Laura Ashley, et av verdens mest populære varemerker innen mote og hjemmeinnredning, kommer fra beskjedne kår.

På slutten av 1960-tallet begynte lange skjørt å bli moderne. Det var kjærligheten til viktoriatiden som førte til selskapets store suksess. I 1968 ble den første Laura Ashley-butikken åpnet i South Kensington, London. På slutten av 1970-tallet hadde selskapet ekspandert kraftig fra den spede begynnelsen.

Laura og Bernard flyttet fra Wales til Nord-Frankrike i 1979. Inspirert av sine nye omgivelser flyttet Laura oppmerksomheten fra mote til hjemmeinnredning, og den første interiørkatalogen ble trykt i 1981. Laura Ashley er i dag et livsstilsvaremerke som tilbyr mote, designmøbler, belysning, vakre hjemmetekstiler, matchende tapeter og innredning med stolte britiske tradisjoner. I dag finnes det over 70 Laura Ashley-butikker over hele verden.

I sin levetid rakk Laura Ashley å bygge opp et tradisjonsrikt selskap innen tekstiler, møbler og mote. Laura Ashley fikk storbyens asfalt til å blomstre. Laura Ashley er aldri feil, verken i byen eller på landet. Tapeter og tekstiler fra Laura Ashley er fortsatt elsket og beundret verden over.